Parin viikon takainen kakkukuva vielä päivittämättä. Kyseessä munaton ja maidoton kakku lapsukaisille. Joudun nyt puhua jo monikossa: aiemmin vain Jeremias on ollut allerginen munalle ja maidolle, mutta nyt pari viikkoa sitten saatiin tieto, että Josefiina on allerginen myös munalle, joten todennäköisesti jatkossa tulen lapsukaiset syö samaa kakkua, ja minä ja isäntä omaa.

1289322026_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjan tein munattoman ja maidottoman kääretorttupohjan mukaan:

‎3 dl vehnäjauho
2 tl leivinjauhe
2 tl vaniliinisokeri
2 dl sokeri
2 dl vettä (ohjeessa alunperin soijajuoma)
2 rkl rypsiöljy

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon soijajuoma ja öljy. Sekoita mahdollisimman vähän. Paista tasalämmössä +225-asteessa 8-10 min.

1289322114_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1289322497_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kulhon "vuorasin" kelmulla ja otin sopivan kokoisilla pyöreillä esineillä paloja kääretorttulevystä ja asettelin kulhoon. Välissä vadelmahilloa ja banaanisurvosta.

1289322538_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muutamaksi tunniksi (tai vaikka yöksi) voi jättää jääkaappiin.

1289322619_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ennen koristelua kumotaan kakku tarjoilulautaselle. Tässä vaiheessa voisi pintaa tasoitaa esim. tässä munattomassa ja maidottomassa versiossa GoGreenin Vispillä tai Siniseen keijuun tehdyllä voikreemillä. Mulla oli pikkaisen kiire (ja neiti tuskin olisi tykännyt Go Greenin Vispin mausta ja kreemia en ennättänyt tehdä) joten en sit tehnyt kumpaakaan ja sen vuoksi valmiissa kakussa näkyykin nuo pykälät eri kerrosten välissä.

1289322764_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tais olla toinen kerta, kun teen päällystetyn kakun (eka oli 1 munan pikkuvuokaan tehty kokeilu) ja sen on kyllä näköinenkin :) En saanut tasaisesti massaa päälle. Päällynen on siis vaahtokarkkimassaa, jonka olen värjännyt punaisella ja keltaisella pastavärillä. Hämähäkit (tehty parissa minuutissa ja just ja just ehkä hämähäkeiks tunnistaa) ja kurpitsan kantaosa ja lehdet on myös vaahtismassaa.